Kdo umí tancovat, je ve výhodě


Také jste se někdy přistihli, že máte-li z něčeho ohromnou radost, že si připadáte, jako byste se v prostoru vznášeli, a chce se vám až tančit? Někteří lidé v návalu takového veselí nemají k tanci daleko a stává se, že této situace k tanci skutečně využijí. Obrovský zájem o tanec je i mezi malými dětmi, ty bývají velmi spontánní a ačkoli neznají žádné typické taneční kroky, užívají si tanec podle svého. Tancem vyjadřují radost ze života a mnohdy k lepšímu vyjádření nepotřebují už nic jiného.

bosé nohy při tanci

Jestliže se nad těmito dvěma odstavci zamyslíte, zjistíte, že my dospělí se ve chvílích radosti malým dětem velmi podobáme, a že nám v takovém okamžiku připadá, že právě tanec je tím, co by v našem životě nemělo chybět.

Tanec versus sociální sítě – tanec je kromě vyjádření radosti ze života i příležitostí sdílet své štěstí s někým druhým. Největší radosti pak docílíme ve chvíli, kdy se obejmeme s tanečním partnerem (partnerkou) a jsme si v tu chvíli velmi blízcí. K tanci není třeba slov, obejde se i bez konverzace, a přesto jsme spokojení, protože si navzájem vyměňujeme energie z naší aury.

taneční kroky

Tímto vám chceme naznačit, že to, co lidem v dnešní uspěchané a přetechnizované době schází, je blízký tělesný kontakt. Nepřehánějte to s virtuálním prostředím sociálních sítí, kde se pohybuje i mnoho podvodníků a robotů (umělé inteligence). Běžte za svými přáteli osobně, objímejte se, tancujte, zpívejte a choďte na společné výlety do přírody. Sociální sítě k životu vůbec nepotřebujete, jediné, co potřebujete, je lidské porozumění a častá setkání ve fyzické podobě tak, jak to bylo dřív, v dobách, kdy žádné mobilní a sociální sítě neexistovaly.

Taneční kurz – že neumíte tancovat? Nevadí, naučí vás to profesionálové v rámci tanečních kurzů v Praze. Budete pak schopni vyzvat k tanci vaši partnerku, anebo dívku, která vás oslovuje na nějaké akci, například na firemním rautu, kde se poznáváte s ostatními vašimi kolegy.